Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 8 januari 2021

Extra raadsvergadering Niemans beton

Via de media zijn jullie geïnformeerd over de dramatische uitspraak van het hof inzake de claim Niemans. De gemeente is veroordeeld tot het betalen van € 92 miljoen (inclusief de kosten).

Wat het vonnis precies betekent voor de ambities van deze jonge fusiegemeente is nog onduidelijk. Zeker is dat, als dit vonnis blijft staan, er de komende jaren nauwelijks financiële ruimte zal zijn om in de breedte en diepte te investeren. Een hard gelag voor iedereen. Ook voor ons als partij, juist omdat onze invloed op de programmabegroting zo groot was. Dit betekent dat de knoppen om gaan en het vizier van de gemeenteraad moet worden bijgesteld. Inmiddels heeft de Provincie Utrecht de gemeente Vijfheerenlanden onder preventief toezicht gesteld en zal er een nieuwe begroting 2021 opgesteld moeten worden. Het kan niet anders of er moeten beslissingen genomen met een grote impact voor de inwoners en bedrijven in onze gemeente. Wij houden jullie op de hoogte.

D66 heeft het initiatief genomen voor een aparte raadsvergadering op 3 februari (20.00 uur) waarin de geschiedenis en maatschappelijke gevolgen van deze zaak in alle openheid zullen worden besproken. Via deze weg nodig ik je alvast uit om digitaal mee te kijken via https://channel.royalcast.com/vijfheerenlanden/#!/upcoming en de fractie te mailen als je vragen hebt.