Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 20 februari 2020

Afscheid Harry Hoving

Tijdens de Algemene Afdeling Vergadering op 18 februari hebben wij afscheid genomen van Harry Hoving vanwege zijn aanstaande verhuizing naar Den Haag.

Harry richtte op 31 juli 2009 samen met Christa Hendriksen en Corina Brink de lokale afdeling van D66 opnieuw op. Op die datum werd de afdeling heropgericht nadat de eerdere afdeling in 1996/1997 ontbonden werd.

Bij de eerste verkiezingen, de GR2010, waren er voldoende stemmen om met 1 zetel in de raad te komen. Harry werd daarmee het eerste gemeenteraadslid van de nieuwe afdeling. Om verschillende redenen, waaronder een tegenzittende gezondheid, besloot hij halverwege de zittingsperiode deze functie aan Christa over te dragen. Na deze eerste zetel in 2010-2014, volgden er 3 zetels in 2014-2018 en momenteel wederom 3 zetels na de vorming van de gemeente Vijfheerenlanden.

In de afgelopen jaren heeft Harry zich ingezet om van de kleine D66-afdeling een betrouwbare, stevige partij te maken. Hij vervulde de afgelopen jaren de bestuursfuncties van (achtereenvolgens) penningmeester, waarnemend voorzitter, secretaris, opnieuw penningmeester, secretaris en nu neemt hij afscheid als (wederom) penningmeester.

We nemen afscheid van Harry (en zijn vrouw Anneke, helaas geen lid geworden van D66). Zij kwamen in 2001 in Vianen wonen en gaan na bijna 20 jaar ons verlaten.

Harry, bedankt voor alle inzet en mooie momenten die jij mogelijk hebt gemaakt voor D66 Vijfheerenlanden.