Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 oktober 2018

Rob Jetten volgt Alexander Pechtold op

Zojuist (09-10-2018) kreeg ik van Alexander Pechtold de fractievoorzittershamer. Een grote verantwoordelijkheid, en een nog grotere eer. De fractie stelde unaniem het vertrouwen in mij als nieuwe voorzitter.

Dit weekend nam Alexander op ons congres in Den Bosch na 12,5 jaar afscheid als fractievoorzitter en partijleider. Hij heeft mij geïnspireerd om lid te worden van D66. Zijn moed, idealen en zijn scherpte in het debat hebben onze partij groot gemaakt en onze samenleving verrijkt. We gingen van 3 naar 19 zetels. Van oppositie naar constructieve oppositie naar coalitie. Een enorme prestatie. Ik wil voortbouwen op wat Alexander met de partij heeft neergezet. Werken aan de toekomst.

Voor wie mij nog niet goed kent, ik ben Rob, 31 jaar, geboren in Brabant. Samen met mijn vriend woon ik in een dorpje vlakbij Nijmegen. Ik ben bijna 8 jaar lang fractievoorzitter geweest van D66 Nijmegen en sinds maart 2017 zit ik in de Tweede Kamer. Daar heb ik hard gewerkt aan de historische klimaatwet en aan het klimaatakkoord. We zetten daarmee eindelijk grote stappen naar een schone toekomst.

Dat soort stappen wil ik blijven zetten. Vooruit. Niet alleen maar kleine stapjes, maar het verwezenlijken van grote idealen. Ik wil bijdragen aan een land dat met optimisme naar de toekomst kijkt. Een land waarin we eerlijk delen. Een land dat vooroploopt in de aanpak van de klimaatcrisis.

Mijn generatie wil dat klimaatverandering nú wordt aangepakt. Dat we over onze schaduw heen stappen. Dat we niet zwelgen in het eigen gelijk. Maar samenwerken.

Het regeerakkoord wordt getekend door de idealen van D66. Het is aan de Kamerfractie zeker te stellen dat we van papier naar praktijk gaan. En er is meer dan het regeerakkoord. We gaan verder met onze eigen ideeën en met onze eigen agenda voor de toekomst. Ik heb er onwijs veel zin in!

Ik hoop je snel te zien op een van de D66-bijeenkomsten in het land.

Rob Jetten
Fractievoorzitter Tweede Kamer