Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 september 2018

D66 zet Vijfheerenlanden op de kaart

25 september 2018

PERSBERICHT STATENFRACTIE D66 PROVINCIE UTRECHT

—————————————————————————-

D66 Provincie Utrecht zet Vijfheerenlanden op de kaart!

Tijdens de provinciale Statenvergadering van Utrecht heeft D66 provincie Utrecht een kaart aangeboden met de nieuwe provinciegrens. Marc de Droog, geboren Leerdammer en lijsttrekker voor D66 bij de provinciale verkiezingen in 2019: “Nu we weten dat de herindeling gaat plaatsvinden, is het goed om de nieuwe provinciegrens alvast in ons hart te sluiten. De beslissingen die wij nemen zijn na 1 januari 2019 ook van toepassing op Leerdam en Zederik. We zien echter nog altijd de oude provinciegrens in onze stukken. Dat zouden wij graag anders zien.”

Met de komst van Leerdam en Zederik naar Utrecht wordt de provincie bijna 111 km2 groter. De provincie Utrecht is daarmee in landoppervlakte niet langer de kleinste provincie en gaat de provincie Flevoland voorbij. De kaart werd overhandigd tijdens het debat over de landbouwvisie van de provincie Utrecht. De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden draagt met haar agrarische karakter sterk bij aan de landbouwagenda van de provincie Utrecht.

Christa Hendriksen, lijsttrekker voor D66 in Vijfheerenlanden: “We zijn blij met de aandacht die de provincie voor ons heeft. Met deze zichtbare wijziging van de provinciegrens op de muur van de bestuurder, kunnen we ons nog een beetje meer Utrechter voelen.”

———————————-

Foto: Marc de Droog en Christa Hendriksen met Vijfheerenlanden op de kaart