Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 30 juni 2018

Kunstenaars maken geen ‘fratsen’!

In het AD stond 29-06-2018 een artikel over het theater-in-aanbouw in Vianen. Kennelijk heeft de SGP over dit theater afgedwongen dat het geen theater mag heten. Wij waren hiervan tot nu toe niet op de hoogte.

Nu lijkt het op het eerste gezicht misschien een kleinigheid. De wethouder heeft dat kennelijk ook zo gezien en besloten er vooral praktisch mee om te gaan. Ook de stichting Cultuur en Theater Vianen heeft de praktische insteek gekozen. Voor ons ligt het toch wel wat principiëler.

Cultuur en kunst is in al haar facetten een belangrijke waarde voor D66 Vijfheerenlanden. Deze waarde geeft achtergrond, houvast en saamhorigheid. Wij zien cultuur en kunst niet als een “linkse hobby”, maar als een manier om te uiten, te delen, elkaar te vinden, bij elkaar te horen en niet in de laatste plaats om de economie vooruit te helpen. Daarnaast geeft kunst je steeds andere manieren om naar de werkelijkheid te kijken en helpt het om een open mind te ontwikkelen.

En nu noemt de SGP theaterkunst “fratsen”. En dwingt af dat het theater geen theater genoemd wordt. Daarmee schoffeert de SGP deze voor ons zo belangrijke waarde. En dat niet alleen: de SGP schoffeert ook de theatermakers en theaterbezoekers. En dat wordt door de coalitiepartijen met de mantel der liefde bedekt. Het wordt volgens ons nu toch wel tijd dat de SGP gaat inzien dat de waarden die voor hen belangrijk zijn niet de enige waarden zijn. En dat zij met hetzelfde respect met onze waarden om gaan als wij dat steeds hebben gedaan met die van hen.

Christa Hendriksen
Lijsttrekker D66 Vijfheerenlanden

 

Lees hier nog een nieuwe publicatie in het AD.

 

Reageren kan via ons contactformulier.