Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 7 oktober 2017

Christa Hendriksen gekozen tot lijsttrekker

PERSBERICHT

De Algemene Afdelingsvergadering van D66 Vijfheerenlanden heeft Christa Hendriksen (L) gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van november 2018. Afdelingsvoorzitter Arie de Groot (R) is verheugd. “Wij hebben in Hendriksen een ervaren kandidaat gevonden, die D66 een plaats zal kunnen geven in het politieke landschap van Vijfheerenlanden.”

Ook Hendriksen zelf is blij met haar benoeming. “Ik ben blij en trots dat de leden van D66 Vijfheerenlanden dit vertrouwen in mij hebben uitgesproken. Ik zal de komende periode gebruiken om samen met het bestuur een sterke fractie te vormen die de uitdagingen aankan die horen bij een raad in een nieuwe en grotere gemeente.” Hoewel D66 geen vertegenwoordiging heeft in de raden van Leerdam en Zederik, zijn in die gemeenten wel leden die zich graag actief willen inzetten. Hendriksen wil haar best doen om in de nieuwe raad ook uit deze gemeenten leden in de fractie te plaatsen. Werving en selectie van raadsleden zal de volgende stap zijn in de richting van de nieuwe gemeenteraad. Hendriksen: “Gelukkig zijn wij een partij met een gezond ledenbestand en we groeien nog steeds. Het zal zeker mogelijk zijn om een lijst van kandidaten samen te stellen waarin D66 Vijfheerenlanden vanuit Vianen, Zederik én Leerdam vertegenwoordigd is.”

In de Algemene Afdelingsvergadering van D66 is ook gesproken over het nieuwe verkiezingsprogramma. Daaraan wordt door een speciaal daartoe ingestelde commissie al hard gewerkt. Het is de bedoeling dat dit een progressief programma wordt met een groen karakter.

Afgelopen week besloot de ministerraad over het herindelingsvoorstel Vijfheerenlanden. Daarbij is ook het besluit genomen dat de nieuwe gemeente in de provincie Utrecht komt te liggen. D66 is blij met dat besluit. De provincie Utrecht past volgens D66 goed bij de dynamiek en de ambities die voor Vijfheerenlanden zijn geformuleerd. Het wetsvoorstel naar aanleiding van het besluit van de ministerraad ligt nu nog bij de Raad van State.